Я вирішив не мовчати й зробив публічний аналіз цієї тези. По пунктах я показав, що:– “Стан війни” в українському законодавстві не має жодного окремого правового режиму.
– Всі необхідні повноваження влада вже має в рамках воєнного стану, який введено згідно з законом.
– Міжнародне право не потребує наявності формального “Стану війни” для визнання агресії — факти дій і звернення України до МКС, ООН і ЄСПЛ вже зафіксували її.
– Жоден трибунал не базуватиметься на термінах — лише на фактах.
І найголовніше — на підтвердження слів Реведжука не він сам, а одна з його безликих сторінок (“Перша Українська Незалежна Медіа Платформа”) послалась на статтю юриста Валерія Карпунцова. Я цю статтю прочитав.Що там є?
“Чому ж немає факту прийняття Закону України «Про оголошення стану війни»? Можливо тому, що поточному складу парламенту вигідний такий стан речей. Бо стан війни – це інший правовий режим управління державою.”.
Жодного посилання на те, чим цей “інший режим” регулюється, де він описаний, яка його правова природа — немає. Це просто політичне припущення, не більше.
І ось цю фразу намагаються подати як “юридичне підтвердження” того, що “стан війни” був обов’язковим і що його відсутність — зрада. Але юридично це — порожнє твердження без жодної нормативної сили.
Тобто: фактів нема, правової бази нема, логіки нема. Є лише емоційне вкидання на основі типових пунктів з російських методичок, які я добре знаю й збирав по крихтах з 2022 року на форумі politburo.in.ua.---
ЩО ЗРОБИВ РЕВЕДЖУК У ВІДПОВІДЬ?
Казали б, що заперечив аргументовано? Написав щось у стилі: “ні, дивіться, в такій-то нормі передбачено…”?
Ні.
Він написав, що:
– Він “етнічний українець”;
– Що його хотіло вбити ФСБ;
– І що я написав слово “лож” російською мовою.
Все. Це всі “контраргументи” від “юридичного аналітика”.
Тобто, коли людину ловлять на прямій юридичній брехні, вона… починає жалітися на ФСБ і мірятись кровною українськістю. Як на мене — це не позиція, це втеча.---
ЗА НЬОГО ПОЧИНАЮТЬ ГАВКАТИ СТОРІНКИ-ПРОКЛАДКИ
Далі почалося найцікавіше. Відповіді почали приходити не від нього особисто, а від сторінок, які й самі нічого не пояснюють.
Це такі сторінки, як:– Перша Українська Незалежна Медіа Платформа
– Ukrainian Republicans
Уявіть: я роблю публічну юридичну критику, з посиланнями, з розбором кожного пункту — а у відповідь мене:
– обзивають “фріком”, “хайпожером”, “захисником зрадників”;
– кидають у коментарі картинку з Зеленським і медаллю “Ветеран військового стану”;
– пишуть, що вже внесли мене до якогось “реєстру” — типова ФСБ-шна тактика, коли замість аргументів використовують залякування, щоб змусити замовкнути. Особливо показовий момент: про те, що мене вже “внесли в реєстр”, мені написала одна з безликих сторінок, які захищають Реведжука. Але написала не просто “ми внесемо”, а що це вже зробив сам Реведжук.
Тобто ця сторінка навіть не приховує, що говорить від його імені, й тим самим фактично підтверджує, що сам Реведжук ховається за анонімними акаунтами й сам собі розчищає простір руками псевдо-читачів.– пишуть, що мені “не вірять”, бо я не на фронті, а якщо не воюєш, то “не маєш права говорити”.
При цьому жоден (!) із них не спростував жодного пункту мого аналізу.---
ЧОМУ ЦЕ ВСЕ ВАЖЛИВО?
Бо перед нами — класична російська схема:
1. Проросійський наратив вкидається не з Росії, а у вишиванці й українською мовою.
2. Людину, яка ловить автора на брехні, починають обзивати, цькувати і залякувати.
3. А сам “викривач” (Реведжук) тихо сидить, не дискутує, не пояснює, бо чудово знає — в прямій розмові він програє.
Саме тому я й кажу: Реведжук — це інформаційна прокладка.
Причому — дуже зручна: вишиванка, українська мова, емоції. Але риторика — кремлівська.
І поки ми не будемо викривати таких “етнічних” патріотів, які насправді працюють на Кремль — проти нас продовжуватимуть вести війну не тільки зброєю, а й словами. І іноді — це ще страшніше.
Тут у Facebook та сама стаття, але в коментарях я, як у серіалі, публікую реакції Реведжука та його ботів.
Брехня Реведжука про Усика та так зване братство РПЦ МП
Заява про “заперечення влади щодо вторгнення”
"140 тисяч загиблих ЗСУ"
"310 тисяч втрат під Бахмутом"
Корупція в ОП і Міноборони
Цензура медіа
Мобілізація – насильство
"Еміграція – єдиний вихід"
"Маніпуляції з поняттями війни"
"Грантожери руйнують державу"
"Монархічна концепція Русі"
Брехня: фантастичні цифри втрат, “агенти Кремля”, безперспективність оборони.
Суть: Деморалізація і підрив довіри до влади, мобілізації і західних союзників.